RSS : Articles / Comments


O noua regasire ...

17:32, Posted by Dacusorul, One CommentLa recomandarea unui prieten am incercat si eu... Chiar doream sa o aud, doream sa simt ce zice... Rezultatul a fost imprevizibil si cit se poate de placut...m-am indragostit...de vocea ei. Are o voce superba si cinta magnific, versuri neconventionale combinate cu magia pianului e pur si simplu Minunata.
S-a lansat in Romania, dar e suflet Basarabean....
Se regaseste intr-un "om de lut" - "Om de lut este copilul meu, un copil frumos si sanatos, gingas, mai mult bemol decat major, rafinat si expresiv. Inima omului de lut bate in ritmuri de jazz, soul, funk, electropop. Omul de lut va canta despre drum, zbor, cautari, vapoare si mare, avioane si ochi verzi, despre dor si insomnie, flori si nervi, Zorro si Fat-Frumos... iubire si cosmos, femei, ploaie si vant, despre Rege si Regina"

Postez mai jos, o parte a unui interviu, si va las pe voi sa o descoperiti!Fragmente din interviu
  • Te simti mai aproape de Rusia sau de Romania? Atata timp cat stau in Bucuresti, sunt mai aproape de Romania, bineinteles. Dar nu am ce sa-i fac, tara noastra e situata intre Rusia si Romania. Suntem o tara mica, un popor mic. Si oricum, avem influente si din partea Rusiei, si din partea Romaniei.
  • Cand eram mica am facut scoala de muzica. Parintii sunt "de vina" ca si pictez, si cant. Oricum, ei m-au indrumat. Desi aveam toate astea de la nastere. Am avut marele noroc ca parintii m-au sustinut, atat tatal meu, cat si mama. Mama canta foarte frumos, tatal este pictor. Si cam asta e, m-am dezvoltat si eu pe langa parintii mei. Ce stiau ei mai bun mi-au transmis si mie.
  • Influente. Fratele meu intotdeauna imi aducea muzica. Ceea ce asculta el, automat ascultam si eu. Am ascultat si in perioada copilariei, adolescentei mele, am ascultat si rock rusesc foarte mult, pop frantuzesc pe care-l aducea mama din Franta, pentru ca maica-mea era profesor de franceza la Facultatea de Stat din Chisinau si deseori pleca in Franta. [...] La 15 ani am cunoscut-o pe Tori Amos, pe care mi-a adus-o frate-miu din America.
  • Cum a ajuns sa cante in Romania. Am fost chemata aici, asa a fost sa fie. Dar nu inseamna ca aici se incheie drumul. [...] Toata vina o poarta Paul Cuzuioc, care este regizor, un bun amic, care a facut un film pentru facultate, fiind student atunci, in 2006, la Viena [...] A venit si mi-a propus: uite, daca vrei sa fii una dintre cele trei protagoniste din film. Ok, am zis. Dupa care am si cantat, s-au pus piese pe film. Si Paul Cuzuioc se cunoastea cu Paul Nanca, caruia i-a si transmis niste inregistrari de-ale mele. Si Paul Nanca m-a chemat la Bucuresti.
  • Au urmat niste concerte la Cafe Deko, cu trupa Salamandra. Dupa care am inceput sa-mi caut totusi sunetele mele. Pentru ca era bun acel inceput, dar imi doream si altceva. Si acum am gasit, se pare. [...] Pe album sunt nu doar piese orchestrare, cu sound-uri electro, sunt si piese cantate doar pian-voce, imbunatatite cu niste solo-uri de trombon sau de trompeta. Sunt si piese orchestrate, sunt si piese cantate simplu. In principiu, ma reprezinta si asta, si asta. In concerte oricum am foarte multe piese pe care le cant doar cu pianul.
  • Am cantat o singura data in Moldova, intr-un club unde era un cerc de prieteni [...], un club foarte mic, in care incap maxim 30 de oameni.
  • De ce Om de lut? E o piesa de pe album, versurile sunt ale Margaretei Sterian, pictorita romanca, care nu mai e in viata din pacate. Si aceste versuri sunt dedicate unei persoane care a tinut foarte mult la Margareta Sterian si ultimii ani din viata a fost langa ea. [...] M-am regasit foarte mult in aceste sase versuri. [...] Si mi s-a parut chiar frumoasa denumirea Om de lut. E... asa cum trebuie.
  • Sunt si piese noi, si piese vechi. Nu am avut un album pana acum, asa ca nu puteam sa trec peste piesele vechi, care erau inregistrate, vorbesc de de piesele astea care au circulat pe net, care au fost inregistrate intr-o camera, pe o clapa midi de patru octave, fara pedala, cu un microfon lipit de scoci. Asta nu conteaza, dar asta este istoria. Si piesele astea au circulat pe net si lumea m-a cunoscut datorita pieselor astea, care nu sunt tocmai reprezentative pentru mine, pentru modul meu de a ma exprima, de a canta. [...] Varianta asta eu sincer nu pot sa o ascult.
  • Cel mai primitor oras: Timisoara. Trupa mea e din Timisoara, albumul s-a inregistrat in Timisoara. Imi place acest oras. [...] E un oras extraordinar, cu oameni extraordinari si muzicieni foarte talentati.

One Comment

dli @ 16 august 2011, 11:56

chiar are o voce minunata si un talent uimitor de a canta.